az AlmaVestiging Sijsele
 Ness L300
Minimize

Het expertisecentrum " All in walking" van campus Sijsele, dat zich specifiek toelegt op personen met stapproblematiek te wijten aan locomotore( heup-, knie- en enkelpathologie maar evenzeer amputaties) en neurologische aandoeningen (centraal en perifere letsels), maakt binnen de multidisciplinaire aanpak oa gebruik van het ultramoderne FES (Functionele Electro Stimulatie) systeem de NESS L300.

Dit systeem is ontworpen voor patiënten met neurologische stoornissen van het centrale zenuwstelsel zoals CVA-patiënten, patiënten met een hersentrauma of MS. Het systeem biedt revalidatiemogelijkheid voor mensen waarbij sprake is van een gestoorde loopfunctie, meer specifiek personen met een dropvoet.
De Ness is een flexibele orthese die aan het onderbeen gedragen wordt en die via elektrostimulatie de tibialis anterior de dorsiflexie tijdens de correcte fase van het stappen activeert. Ze bestaat uit een elektronische orthese, een voetsensor en een bedieningsunit. Alle componenten communiceren draadloos met elkaar wat het comfort aanzienlijk opdrijft.