You are hereCampus Sijsele > Locomove > Spartanova
  |  Login
 Spartanova
Minimize

In het kader van blessurepreventie (individuele sporters of teams) werken we sinds kort samen met Spartanova.

Spartanova biedt een wetenschappelijk softwarepakket aan waarmee we kunnen bepalen welk niveau een sporter aankan, wat het blessureprofiel van de sporter is en hoe prestaties optimaal kunnen worden opgedreven.
 

Doel

 • Letselpreventie:
  Vanuit risicoprofiel bepaling van individuele werkpunten en een uitgewerkt oefenschema ter reductie van blessurerisico.
 • Communicatie optimaliseren:
  tussen verschillende sportbegeleiders (coach, sportarts,...) met het online Athlete Management System
 • Prestatie progressie:
  Prestaties optimaal opdrijven door maximalisatie van het potentieel van de atleet en door een gepersonaliseerd trainingsadvies aan te bieden via een on-line programma.

Met spartanova kunnen we een beroep doen op de expertise van 3 universitaire werkgroepen (nationaal en internationaal) om via specifieke metingen en testen, die ongeveer anderhalf uur duren het "prestatieniveau", de "haalbare progressie" (tot + 2 jaar), het "blessureprofiel" en het "individuele oefenprogramma" van de sporter te bepalen. Spartanova waarschuwt bij over- of ondertraining en streeft ook naar het optimaliseren van de communicatie tussen verschillende sportbegeleiders (coach, therapeut, sportarts,...) via het online Athlete Management System.
De te behalen normen zijn sportspecifiek en leeftijd- en geslachtsgebonden. 
Wij hebben een aantal mensen in huis die opgeleid zijn als tester en die de screening zullen voltooien. Bij deze krijgt de atleet (iedereen die beweegt) een volledig blessuregevoeligheidsprofiel die door de testers wordt toegelicht.  Bij deze wordt een individueel oefenprogramma samengesteld die thuis kan uitgevoerd worden. Er wordt aangeraden een aantal terugkomsessies te volgen om het programma progressief op te bouwen en om de uitvoering ervan accuraat te maken. Binnen de termijn wordt ook een re-test gepland om de gemaakte evolutie te evalueren. 

Spartanova wordt momenteel aangeboden binnden de diensten van Mensana en binnen volgende diensten van het revalidatiecentrum campus Sijsele:

 • Sportgeneeskunde - sportrevalidatie
 • Locomove (locomotorische aandoeningen)
 • Rug- en nekrevalidatie
   

Praktisch

Contactgegevens

Kinesitherapeut                        050 72 83 85